Kategorien

Hersteller

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

-15%

Reduced price! Družabna igra Veliki pirat

Djeco Družabna igra Veliki pirat

Regular price tax incl.: 31,99 €

Reduction: -15%

You save: 4,80 €

Price tax incl.: 27,19 € Spletna cena


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 27,19 €

1
Trgovina Kakadu
3
Skladišče

Short description:

Družabna igra Veliki pirat je akcijska in strateška igra, ki omogoča veliko zabave, saj morajo mornarji doseči zaklad, preden jih obvladuje Veliki pirat. Vsi mornarji morajo med seboj sodelovati, da se izognejo Velikemu piratu, pirat pa lahko zmaga samo, če so vsi pomorščaki ujeti. Igro lahko igra od 2 do 5 igralcev, primerna za otroke od 5. leta starosti dalje.

Več informacij spodaj.

More info

Čas igranja:15 minut

Vsebina: 1 fugurica pirata, 3 figurice mornarčkov, 3 skrinje zaklada, 1 igralna podloga, 7 kokosovih palm /skrivališč, 1 velika piratova kocka, 1 mala mornarčkova kocka, 9 kartic kokosove palme, 4 kartic papige.

 Priprave na igro: Izbira igralca, ki bo igral vlogo pirata: če več igralcev želi postati pirat, vsak od njih meče piratovo kocko: oseba, ki doseže največ točk, postane pirat. Ostalim igralcem preostane figurica mornarčka. Posadite 7 kokosovih palm/skrivališč na mesta, predvidena za njih, ki se nahajajo blizu najtemnejših polj na igralni podlogi. Postavite pirata in skrinje z zakladom na polje jame. 

Kartice, ki se razdelijo med mornarčke:

  • 3 mornarčki: vsak prejme 3 kartice kokosove palme in 1 papagajevo kartico,
  • 2 mornarčka: vsak prejme 4 kartice kokosove palme in 2 papagajevi kartici,
  • 1 mornarček: prejme 5 kartic kokosove palme in 3 papagajeve kartice.

 Potek igre:

Igro začne igralec, ki se nahaja na levi strani pirata, nadaljujejo jo ostali igralci v smeri urinega kazalca: igralci mečejo malo kocko in prestavljajo naprej figurice za število polj, ki ga določi kocka. 

Nato pride na vrsto igralec pirata: ta meče veliko črno kocko in pomika piratovo figurico naprej za ustrezno število polj. Če vrže veliki križ, pirat ostane na istem mestu.

Po opravljeni prvi rundi se prične naslednja in tako dalje.

 Pomikanje figuric:

  • Mornarčki se lahko premikajo naprej ali nazaj, a vedno le v isti smeri pri enem metu. Mornarček lahko vzame s seboj eno skrinjo s tem, da enostavno gre na polje »jama«. S seboj lahko naenkrat vzame le eno skrinjo.
  • Pirat se lahko pomika le naprej, a nikoli nazaj. (za orientacijo: piratov klobuk mora stalno gledati v smer gibanja pirata).

Če piratu uspe pristati na polju, kjer se že nahaja mornarček, slednjega požre in je s tem igra za mornačka končana.

 A mornarčku lahko uspe tudi pobeg, in sicer: 

  • tako da uporabi papagajevo kartico: 

Ta karta podvoji število točk, dobljenih z metom kocke. Igralec mora kartico predati piratu še pred metom. Primer: če po metu kocka kaže 3, igralec lahko premakne svojo figurico naprej za 6 mest.

  • tako da se skrije za kokosovo palmo:
    • Če mornarček po metu pristane pred ali na polju s kokosovo palmo (najtemnejša polja na igralni predlogi), a se še ne nahaja za njo, lahko izkliče »zaklon« in se s tem postavi za kokosovo palmo,
    • Če se mornarčkova figurica že pred metom kocke nahaja na polju s kokosovo palmo, lahko igralec izkliče »zaklon«. S tem skrije mornarčka za palmo, vendar v tem primeru preskoči naslednji met. 

V primeru da je mornarčkova figurica že v zaklonu in je igralec ponovno na vrsti za met, lahko mornarček:

  • ostane skrit v zaklonu: v tem primeru mora uporabiti eno od kart s kokosovo palmo in jo predati piratu. Tokrat met kocke odpade,
  • zapusti zaklon in meče kocko. V tem primeru igralec premakne mornarčka naprej in pri tem upošteva polje kokosove palme (če vrže 1 točko, postavi figuro na polje s kokosovo palmo),
  • se odpove svoji skrinji: ko je mornarček na vrsti za met, lahko pomakne figurico naprej, a mora pustiti skrinjo na starem mestu. Tako prisili pirata, da se ustavi na tem polju in postavi skrinjo nazaj v jamo - na polje z jamo. 

 Kdo je zmagovalec?

  • zmaga igralec, ki mu uspe priti na ladjo z eno skrinjo. Pozor: Da bi se mornarčki lahko vkrcali na ladjo, morajo vreči točno število točk,
  • če uspe piratu poloviti vse mornarčke, je on zmagovalec igre. 

Šifra: DJ08423
EAN: 3070900084230

Reviews (0)


Nur Benutzer, die bereits das Produkt gekauft haben hinzufügen können Bewertung.

andere Produkte der gleichen Kategorie: