Kategorien

Hersteller

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

LR Komplet kock emocije, 4 kos

Price tax incl.: 14,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 12,74 €

Trgovina Kakadu
2
Skladišče

Short description:

Kocke se lahko uporabljajo za pogovor z otroki o različnih čustvih. Razpravljanje o čustvih pomaga otrokom, da se naučijo, kako nadzorovati svoja čustva in kako jih ustrezno izraziti. Set vključuje 4 bele kocke - 2 kocki imata slike realističnih izrazov čustev, 2 kocki imata različne besede povezane s čustvi. 

Primerno za otroke od 6. leta naprej.

More info

Kocke z besedami: ljubljen, ponosen, boleč, zaupern, šokiran, bolan, žalosten, kriv, anaksiozen, ljubosumen, sumičav, zmeden.

Kocke s slikami (predlagana čustva): prestrašen, jeze, zdolgočasen, osramočen, vznemirjen, vesel, boleč, žalosten, sramežljiv, presenečen, utrujen, nesrečen.

Mnoge izmed slik lahko opišejo več čustev. Ni pravilnih ali napačnih odgovorov, zato lahko učenci delijo svoje razmišljanje.

Predlagane dejavnosti (v razredu)

Različne aktivnosti bodo dale otrokom priložnost za vajo poimenovanja različnih čustev in dajanje primerov za vsakega od čustev.

Kako se počutiš? V majhni skupini učenci mečejo kocke z besedami in dajejo primere, ko so se tako počutili. Potem, ko celotna skupina deli svoje primere, učenci sedejo nazaj v klopi in napišejo nekaj povedi ali kratko ugodbo o tem.

Zgodbe s čustvi : Vsak učenec vrže eno kocko z besedo in eno s sliko. Učenec napiše napiše kaj misli, da prikazuje slika in beseda. Nato napiše nekaj povedi ali odstavek, kjer predstavi primere, kjer sta prisotni obe čustvi. Na primer, če je učenec vrgel kocko s podobo fanta, ki je videti osramočen in kocko z besedo zmeden lahko napiše, da je bil fant zmeden glede zgodbe in zato je bil osramočen, ko je moral odgovoriti na vprašanje. Zgodbe so lahko fiktivne ali realistične. Pustite, da učenci svobodno pišejo o čustvih, brez poudarka na slovnici in ločilih.

Poimenuj čustvo:Učenec vrže kocko s sliko. Učenec mora poimenovati čustvo, ki je upodobljeno. Izzovite učence, naj naštejejo tri različna čustva za isti izraz.

Vsakodnevna čustva: Učenec vrže kocko s sliko in kocko z besedo. Za kocko s sliko morajo učenci povedati kakšna čustva ima oseba. Učenci morajo odgovoriti na vprašanje: “Zakaj bi se lahko oseba tako počutila?” Zastavite enako vprašanje za kocko z besedo. Poslušajte različne odzive. Napišite odgovore na tablo pod pravilnim naslovom, da bodo vsi vidni.

Mere kocke: 4 x 4 x 4 cm

Mere pakiranja: 41.4 x 58.2 x 2.8 cm

Material: mehka pena

Šifra: LER7072

Reviews (0)


Nur Benutzer, die bereits das Produkt gekauft haben hinzufügen können Bewertung.

andere Produkte der gleichen Kategorie: