Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Didakta Reci ne brez slabe vesti

Cena z DDV: 19,99 €

Mercator Šiška
1
Skladišče

Opis:

Danski družinski terapevt Jesper Juul skuša v svoji knjigi pojasniti, zakaj je znati reči NE pomembno za vsako osebno razmerje, ki je lahko uspešno le, če v njem ohranjamo svojo integriteto, kar pa storimo, če smo sposobni reči ne, kadar res mislimo ne.

Prevedel Ivana Gradišnik.

Št. str.: 80.

Broširana vezava.

Format: 230 x 150 mm.

Založba: Didakta.

Več podatkov

O AVTORJU

Jesper Juul je danski družinski terapevt, predavatelj in avtor, pa tudi oče in dedek. Že tri desetletja je eden vodilnih avtorjev v razpravi o vzgoji otrok. 

O KNJIGI

Številni starši nameč dandanes težko najdejo način, kako reči ne ali kako svoj ne upravičiti, če ga že izrečejo. Večina jih raje neprestano izreka ja, da bi se izognila konfliktu ali da bi se otrokom prikupila. Juul skuša v svoji knjigi pojasniti, zakaj je znati reči ne pomembno za vsako osebno razmerje, ki je lahko uspešno le, če v njem ohranjamo svojo integriteto, kar pa storimo, če smo sposobni reči ne, kadar res mislimo ne

Če kot starši nenehno dopuščate otroku, da prestopa vaše meje, vas starševstvo izčrpava, otrok pa se počuti krivega za vašo izčrpanost. Če pa v razmerju z otrokom upoštevate tudi svoje potrebe, meje in čustvene odzive, otroku nudite tisto, kar je najpomembnejše, to pa je starševsko vodstvo. Naučite ga bivati s soljudmi, izražati lastne meje in želje ter razvijati empatijo, samospoštovanje in socialne veščine.  

Ocene kupcev


Podobni izdelki