Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Didakta Črmlj Brundek

Cena z DDV: 7,89 €

2
Mercator Šiška
10+
Skladišče

Opis:

Knjiga govori o tem kako je Brundek nabral ogromno medu, toliko, da je ga je zmanjkalo za druge žuželke. Čebela Adela ga je prosila, naj ji odstopi malo medu, a Brundek ji le zaloputne z vrati in si sam zase priredi pojedino. Ko pa je hotel iti ven, se je zagodil in potreboval pomoč. 

Primerno za otroke od 3. leta naprej. 

Št. strani: 24

Mere: 19,8 x 19,7 cm

Vezava: trda 

Več podatkov

Čmrlj Brundek je zgodba iz zbirke Drobižki, ki govorijo o medsebojnih odnosih med malimi prebivalci v pravljičnem svetu.

Drobižki so avtorsko delo Antoona Kringsa, ki se je rodil leta 1962 v Franciji. Njegova poučna in zabavna zbirka je postala mednarodna uspešnica, doslej je pri založbi Gallimard izšlo že 36 naslovov, letos pa so v Franciji začeli tudi s predvajanjem risanke o Drobižkih. V slovenščino je knjižici izvrstno prevedla Polonca Kovač in ohranila stil in humornost izvirnika.

Drobižki so žuželke in druge male živali in vsi živijo na istem vrtu. Vedenje Drobižkov je zelo podobno vedenju majhnih otrok: lahko občutijo veselje in jezo, bolečino in nežnost, zavist in prijateljstvo. Svet Drobižkov je svetel in pomirjujoč, poln domišljije in humorja. Zgodbice imajo tudi poučno noto: Drobižki so med seboj v najrazličnejših odnosih, včasih se prepirajo med seboj, ampak obenem spoznavajo, da so drugi drugačni in se učijo te razlike sprejemati.

Zelo ekspresivne ilustracije pomagajo otrokom razvijati občutek za umetnost in barve. Knjižice imajo zelo primeren format in otroci jih z lahkoto prelistavajo.Knjižice so namenjene otrokom od 3 do 7 let, ker pa skrivajo v sebi veliko humorja in tudi kakšno ost jih z zanimanjem preberejo tudi odrasli.

Ocene kupcev


Podobni izdelki