Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

ČL First journey Europe - Ticket to ride

Cena z DDV: 29,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 25,49 €

Trgovina Kakadu
Skladišče

Opis:

First Journey je prilagojena verzija klasične družabne igre Ticket to Ride, da jo lahko igrajo tudi mlajši otroci. Prilagojeno je število posameznih komponent, sam potek igre pa ostaja kot pri osnovni verziji. Za 2 do 4 igralce.

Trajanje igre: 15 - 30 min

Priporočeno za otroke starejše od 6 let.

Več informacij spodaj.

Več podatkov

Pravila igre

Igralci vlečejo karte z različnimi vrstami vagonov, s pomočjo katerih zasedejo proge, gradijo železniške postaje in speljejo svojo pot čez predore in na trajektih na morju. Ticket to ride Europe je lična in preprosta, naučiti se jo je mogoče  v 5 minutah, za igranje je privlačna tako družinam kot izkušenim igralcem.

Vsebina:

  • 1 igralna plošča
  • 80 plastičnih vlakov
  • 72 vlakovnih kartic
  • 32 kartic za vstopnice
  • 4 bonus kartice za vstopnice in 1 kartica »zlata vstopnica«.
  • 1 List s pravili

Potek igre:

Na splošno igralci zbirajo karte vlakov, zahtevajo poti na zemljevidu in poskušajo povezati mesta, prikazana na njihovih vozovnicah. Podrobneje je na igralni plošči prikazan zemljevid Evrope z določenimi mesti, ki so povezana z barvnimi potmi. Vsak igralec začne s štirimi barvnimi vlakovnimi kartami v roki in dvema vstopnicama; vsaka vozovnica prikazuje dve mesti in ti dve mesti poskušate povezati s sosednjo potjo vaših vlakov, da bi dokončali vozovnico.

Na potezi bodisi izvlečete dve karti vlaka iz kompleta ali zavržete karte vlaka, da zahtevate pot med dvema mestoma; za to zadnjo možnost morate zavreči karte, ki se ujemajo z barvo in številom presledkov na tej poti (npr. dva rumena kartona za rumeno pot, ki je dolga dve presledki). Če dve mesti, ki sta prikazani na vozovnici, povežete s potjo svojih vlakov, razkrijte vozovnico, jo položite z licem navzgor predse in nato izžrebajte novo vozovnico. (Če ne morete povezati mest na nobeni vstopnici, ker so poti blokirane, lahko v celoti zavržete te vstopnice in izžrebate dve novi.) Če povežete eno od najbolj zahodnih mest (Dublin, Brest, Madrid) z eno najbolj vzhodnih mest (Moskva, Rostov, Ankara) s potjo vaših vlakov, takoj zahtevate posebno vozovnico čez celino.

Prvi igralec, ki izpolni šest vstopnic, zmaga! Druga možnost je, če nekdo na igralno ploščo postavi vseh dvajset svojih vlakov, zmaga tisti, ki zbere največ vstopnic!

Ticket to Ride: First Journey (Evropa) ima enak način igranja kot prva igra Ticket to Ride: First Journey, vendar z igralci sestavljajo progo v Evropi namesto v Združenih državah.

Del serije Ticket to Ride.

Šifra: DRDOW720027

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki