Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Haba igra sadovnjak

Cena z DDV: 23,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 23,99 €

Trgovina Kakadu
1
Skladišče

Opis:

Založnik: Haba
Število igralcev: 1-4
Starost: 3+
Čas igranja: 10 min
Zahtevnost: Zelo lahka
Material: Karton, les
Tip igre: kooperativna/kompetitivna

Več podatkov

Opis igre

V sadovnjaku boste gojili sočne češnje, jabolka, hruške in slive in se otepali lačnega vrana, ki želi pojesti vaš pridelek. Simpatična in poučna igra, v kateri boste z združenimi močmi poskrbeli za čim bolj uspešno obiranje sadja. Igra vsebuje: 1 vrana, 1 igralna podloga, 16 ploščic s sadjem, 4 košarice, 1 kocka in navodila

Za otroke

igra je enostavna in je namenjena najmanjšim igralcem, ob kateri se bodo na zabaven in prikupen način (sadje je lepo izrezljano in pobarvano) seznanili z osnovami štetja, poleg tega pa se bodo naučili sodelovanja in potrpežljivosti.

Pravila igre

Cilj igre je obrati sadje, preden ga pozoba vrana. Priprava na igro: Vsak igralec vzame eno košarico in jo položi pred sebe. Premešajte ploščice in jih položite zakrite, na igralno podlago, po 4, v 4 vrtste (v kvadrat ). Karte se ne smejo prekrivat. Zraven, kot prikazano na sliki, položite igralno ploščo. Vrano položite na pot in pripravite kocko.

Potek igre: Igra se nadaljuje v smeri urinega kazalca. Prične najmlajši igralec. Vrzi kocko. Kaj pokaže kocka?

  •  BARVO: Odpri eno izmed ploščic. V kolikor se barva sadeža ujema s tvojo barvo, položi ploščico v košarico. V kolikor se barvi ne ujemata, pokaži ploščico soigralcem in jo ponovno zakrito položi na igralno površino.
  •  KOŠARICA: Super. Povej en sadež. Odlično je, če veš pod katero ploščico se ta skriva. V kolikor si odkril ta sadež, vzemi ploščico in jo postavi v svojo košarico. V kolikor se ne ujemata, pokaži ploščico soigralcem in jo ponovno zakrito položi na igralno površino.
  • VRANA: Škoda. Premakni vrano za eno polje naprej. Žal ne moreš odkriti nobene ploščice. Na vrsti je naslednji igralec

Konec igre: V kolikor ste zbrali vse kartice s sadeži prej, preden je vrana prispela do sadovnjaka, ste vsi igralci zmagovalci. V kolikor je vrana prva prispela do sadovnjaka (oz. do svojega zadnjega polja) ste žal vsi skupaj izgubili.

Tekmovalna različica igre: Igra se od osnovnih navodil razlikuje v tem: V kolikor ste zbrali vse ploščice s sadjem preden je vrana prispela do sadovnjaka, vsak igralec naredi iz svojih ploščic stolp. Kdor ima najvišji stolp je zmagovalec. Pri enakem rezultatu dveh igralcev, sta zmagovalca oba.

Ocene kupcev (3)

Anja K. ob 2021-08-02
5
Kaj vam je/ni na izdelku všeč in zakaj? Bi izdelek priporočili naprej?: Super igrica.
Naša triletnica uživa, ko se skupaj igramo in je takoj razumela pravila igre.
Ni, da bi samo metal kocko in igral, ampak mora razmišljati pri karticah kareto bo vzela da nebo spet vrane obrnila.
Ivona �. ob 2021-04-20
5
Kaj vam je/ni na izdelku všeč in zakaj? Bi izdelek priporočili naprej?: Divan izbor za prvu drustvenu igru. Moj trogodišnjak je jako brzo shvatio pravila i igramo ju svaki dan. Igra je jako lijepa napravljena,jako kvalitetan materijal,deblji karton i cjelokupni dojam je jako dobar.
Tina C. O ob 2021-04-01
5
Kaj vam je/ni na izdelku všeč in zakaj? Bi izdelek priporočili naprej?: Lepo narejena igra, kombinacija klasične igre z metanjem kocke in igre spomina. Super za male začetnike v družabnih igrah, naša triletnica je igro takoj osvojila.

Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku