Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Djeco igra s kartami Diamoniak

Cena z DDV: 9,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 9,99 €

Trgovina Kakadu
Skladišče

Opis:

Založnik: Djeco
Število igralcev: 2-4
Starost: 5+
Čas igranja: 15 min
Zahtevnost: zelo lahka
Material: karton
Tip igre: kompetitivna

Več podatkov

Opis igre

Diamoniak je zabavna, strateška igra pri kateri morate sestaviti svoj grad preden vas napadejo zlobne čarovnice! Se lahko ubranite čarovnic? Vsebina: 55 trpežnih igralnih kart v ovitku.

Za otroke

Zabavna in preprosta družinska igra. Zaradi kratkih iger in enostavnih pravil boste z otroki definitivno želeli odigrati več kot samo eno rundo!

Pravila igre

Priprava: Položite premešane karte na kup na sredino mize, obrnjene narobe.

Igra se v smeri urinega kazalca. Najmlajši igralec začne tako, da vzame karto z vrha kupa in jo pokaže soigralcem. Skozi igro morajo vsi igralci vzeti najmanj eno karto s kupa, potem se odločijo ali bodo vzeli še eno, ali pa bodo pustili vrsto naslednjemu igralcu.

Ko se vzame karta s kupa, so 4 možnosti:

  • Če igralec vzame karto "grad":

Igralec položi karto "grad" pred sabo na mizo in začne graditi grad v svoji barvi, če v tej barvi ne gradi že nekdo drug. Ko je igralec spet na vrsti, se vse karte gradu v njegovi barvi porabijo za gradnjo. "Grad" karte drugih barv se morajo položiti desno od igralca, obrnjene navzgor (kasneje jih lahko odloži nazaj na kup ali proda)

  • Če igralec dobi karto "grad", lahko vzame s kupa še eno karto.
  • Če igralec dobi karto "vila"

Položi karto na svojo desno stran in lahko vzame še eno karto.

  • Če igralec dobi karto "diamant":

Položi karto na svojo desno stran in lahko vzame še eno karto s kupa. Z "diamant" karto se lahko kupi "grad" karto v svoji barvi od ostalih igralcev in se tako hitreje zgradi grad. (3 "diamant" karte se zamenjajo za eno "grad" karto.)

Pozor:

  • Igralec lahko kupi samo eno "grad" karto, ko je na vrsti.
  • Ostali igralci morajo prodati "grad" karto.
  • Če igralec dobi karto "čarovnica" - Smola! Igralec mora vrniti karto "čarovnica" in še 3 svoje karte; lahko so karte z desnega kupa ali pa celo karte svojega lastnega gradu in jih položiti na kup poleg glavnega kupa na mizi. Ta kup je obrnjen navzgor. Če igralec nima treh kart, položi na kup, kar ima.
  • Če ima igralec "vila" karto, jo lahko uporabi tako , da onemogoči čarovnico. Položi karto s čarovnico in karto z vilo na kup poleg centralnega kupa, igro nadaljuje naslednji na vrsti.

Če zmanjka kart na centralnem kupu, se premešajo karte s kupa poleg in se jih položi nazaj na sredino, obrnjene narobe. Prvi igralec, ki mu uspe zgraditi grad iz vseh 6 kart iste barve, je zmagovalec.

Šifra: DJ05117
EAN: 3070900051171

Ocene kupcev (1)

Daša N. ob 2021-10-11
5
Kaj vam je/ni na izdelku všeč in zakaj? Bi izdelek priporočili naprej?: Zelo dobra družabna igra. Ne traja predolgo, ni prezahtevna (4 letnik z lahkoto igra), vseeno pa je treba igrati zbrano. Obstaja še enaka igra, le da so gusarji in se gradi gusarsko ladjo.

Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku