Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Haba družabna igra Meduris

Cena z DDV: 29,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 29,99 €

Trgovina Kakadu
1
Skladišče

Opis:

Založnik: HABA
Število igralcev: 2-4
Starost: 10+
Čas igranja: 75 min
Zahtevnost: lahka
Material: les, karton
Tip igre: kompetitivna

Več podatkov

Opis igre

Bogovi so vas poklicali h gori Meduris. Gora je posvečena najpomembnejšim keltskim bogovom. Ob vznožju gore vaše naselnjence čaka rodovitna pokrajina z gozdovi in kamnolomi. Edini način, da si zagotovite božji blagoslov in postanete poglavar vseh plemen je z darovanjem druidu, nabiranjem kamnov z runami in gradnjo bivališč ter monumentalnih templjev.

Za otroke in odrasle

Mehanizem Medurisa se močno vrti okrog nabiranja surovin, ki je zelo podoben igri Catan. Očarljiv način igranja vas bo hitro posrkal v igro, poteze pa se odvijajo dokaj hitro, zato vam med čakanjem na vrsto ne bo postalo dolgčas. Upravljanje s surovinami bo starejšim velik izziv, mlajši igralci pa bodo razvili veščine za upravljanje s surovinami. Poleg tega bodo morali igralci izbrati pravi trenutek za gradnjo bivališč, tekom igre pa bodo morali biti pozorni tudi na strategijo soigralcev. Meduris vam bo vsekakor izrazito popestril družinske večere.

Pravila igre

Naloga igralcev je, da s pomočjo delavcev zbirajo surovine na zato predvidenih mestih na plošči in jih porabijo za izgradnjo bivališč in templjev. Poteza je dvodelna: Pri prvem delu poteze se vrže kocka, ki določi razporeditev surovin (volna, baker, kamen in les) med igralce. Pri drugem delu poteze so igralcu odprte še tri možnosti:

  1. igralec lahko premakne delavca in pobere še več surovin
  2.  igralec lahko porabi svoje surovine in zgradi bivališča, vendar bodite pozorni, več bivališč ko imate na kupu, dražja postane gradnja naslednjega bivališča (po gradnji si igralci tudi prislužijo kamen z runami, ki prinaša dodatne točke)
  3. igralec lahko zgradi tempelj (takrat ne dobi kamna, ampak premakne druida)

Druid obiskuje bivališča in omogoča igralcem, da darujejo bogovom. Če se igralci odločijo za darovanje, potem morajo plačati surovine, ki so jih porabili za grajenje bivališč in na podlagi tega dobijo dodatne zmagovalne točke. Igra se konča kadar eden izmed igralcev porabi vsa bivališča in templje, ostali igralci za tem odigrajo še en krog, nakar sledi točkovanje. Zmaga igralec z največ točkami.

Šifra: 302380

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki