Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

-15%

Znižana cena! Djeco igra s kartami Gorilla

Djeco igra s kartami Gorilla

Redna cena z DDV: 9,99 €

Znižanje: -15%

Vaš prihranek: 1,50 €

Cena z DDV: 8,49 € Spletna cena


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 8,49 €

1
Trgovina Kakadu
5
Skladišče

Opis:

Založnik: Djeco
Število igralcev: 3-5
Starost: 5+
Čas igranja: 20 min
Zahtevnost: zelo lahka
Material: karton
Tip igre: kompetitivna

Več podatkov

Opis igre

Vse živali želijo priti na avtobus, vendar ali je to mogoče? Če želite zmagati, morate povezati živali ali barve avtobusa, da vam na koncu ne ostane nobena karta. Previdno! Le najhitrejši igralci se bodo znali izogniti gorili.

Za otroke

Zabavna in preprosta družinska igra. Zaradi kratkih iger in enostavnih pravil boste z otroki definitivno želeli odigrati več kot samo eno rundo!

Pravila igre

Razdeljevalec dodeli po 6 kartic vsakemu od igralcev. Ostale kartice predstavljajo kupček. Pravila igre: najmlajši igralec položi eno od kartic živali na sredino mize (npr. tiger + rdeči avtobus). Nadaljuje naslednji igralec, ta naj položi 'živalsko' karto iste barve (npr. krokodil + rdeči avtobus) ali kartico iste živali z drugo barvo avtobusa (npr. tiger + modri avtobus). Če nima primerne kartice, s kupčka vleče dodatno karto. Nato je na vrsti naslednji igralec. 

Posebne kartice:

  • 1 adut: to kartico igralec položi kadarkoli pride na vrsto. Naslednji igralec položi 'živalsko' kartico barve avtobusa po svoji izbiri ali pa kartico z 'gorilo'.
  • 4 kartice 'panter': vsi drugi igralci poberejo kartico s kupčka. Na kartico s panterjem lahko položite še eno kartico s panterjem.
  • 4 kartice 'opica': naslednji igralec spusti potezo, igralca se preskoči.
  • 4 kartice 'slonov': spremeni se smer igre.
  • 4 kartice 'gorila': te kartice se položi na vrh 'živalskih' kartic skladne barve avtobusa ali na aduta. Takoj, ko je taka kartica položena, se morajo vsi ostali igralci dotakniti gorile. Zadnji igralec, ki se je dotakne, dobi 3 kazenske kartice in ponovno začne z 'živalsko' kartico, ki jo izbere sam.

Ko ostane enemu od igralcev v roki zadnja karta, mora zaklicati 'gorila' in igra se nadaljuje. Če pozabi to izreči, ga soigralci opozorijo. V tem primeru mora pobrati kazensko kartico in igra se nadaljuje. Zmagovalec je prvi igralec, ki mu poidejo vse kartice.

Šifra: DJ05123
EAN: 3070900051232

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki