Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Fingerdisc balinčki/ ploščki za prstomet

Cena z DDV: 24,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 19,99 €

3
Trgovina Kakadu
5
Skladišče

Opis:

Medgeneracijska igra, pri kateri je cilj, da velike ploščke čimbolj približate manjšemu. Pomemben je natančen in spreten met, ki vam ob metu, ki je boljši od nasprotnika, prinese točke. Igrata lahko 2 igralca ali pa 4, ki so razdeljeni v 2 para. Zmaga tisti, ki najprej zbere 13 točk.

Priporočeno za otroke starejše od 4 let.

Več informacij spodaj.

Več podatkov

Vsebuje: 8 velikih ploščkov in 2 mala (eden za rezervo)

PRAVILA IGRE:
Cilj igre je s čim bolj natančnim metom velike ploščke približati malemu ploščku. Igro igrata 2 ali 4 igralci (2 dvojici). Igra se z 8 velikimi in 1 malim ploščkom (1 je rezervni). Vsak igralec igra s 4 ploščki, v dvojicah vsak z 2 ploščkoma iste barve. Igralec, ki dobi žreb, najprej odvrže mali plošček. Pravilno odvrženi ploščki so vsaj 2m (5m za uradna tekmovanja) in največ 10m oddaljeni od igralca. Po odvrženem malem ploščku, isti igralec vrže tudi veliki plošček. Naslednji met pripada nasprotniku oz. nasprotni dvojici, ki meče toliko časa, dokler njegov oz. njun plošček ni bližje malemu ploščku. Naenkrat lahko tekmovalec vrže le 1 plošček. Krog se zaključi, ko vsi igralci odvržejo ploščke. V posameznem krogu metanja po 1 točko doseže igralec (dvojica), za vsak plošček, ki je bližje malemu ploščku od kateregakoli nasprotnikovega ploščka. V enem krogu se lahko doseže največ 4 točke. Pravico do začetnega meta v novem krogu dobi igralec, ki je v prejšnjem krogu svoj plošček najbolj približal malemu ploščku. Zmagovalec igre/niza je igralec (dvojica), ki prej osvoji 13 točk. Ob medsebojnem dogovoru se lahko igra na več osvojenih nizov. Uživajte v igri!

Včasih smo tej igri (ko še ni imela enotnih tekmovalnih pravil) rekli kar balinčkanje … ponekod jo še danes tako imenujejo. J
»Balinčkanje« je tradicionalna slovenska igra (v sosednjih državah jo ponekod poznajo kot boccia discs ali petanque discs) in ima korenine v Istri, kjer so pastirji ob druženju metali ploščate kamne.
V 70. in 80. letih so kamne zamenjali sodobni materiali; plastika in zametki gume. Ploščki so ob druženju prinesli veliko veselja, so se pa zaradi trdote nekontrolirano odbijali.
Leta 2005 je skupina zanesenjakov zapisala enotna pravila balinčkanja in zaradi poimenskega razlikovanja od balinanja so balinčki postali ploščki, igra pa je dobila slovensko ime prstomet.
Ker želimo igro predstaviti po celotni Evropi in širše, smo prstometu dali mednarodno ime -– FINGERDISC

Zakaj so ploščki za prstomet - FINGERDISC - drugačni od  »balinčkov«?

Slovenski izdelek – ploščke za igro FINGERDISC smo zasnovali in izdelali v Sloveniji. Pri izdelavi smo upoštevali vse predpisane tekmovalne zahteve in specifikacije.

Vsak plošček je teže cca. 75g in premera 100mm, s 15mm luknjo v sredini.  Prav tako smo upoštevali tudi obojestransko simetrijo ploščka (trije zunanji 10mm valovi, 6mm ravnina in en notranji 8mm val) za bolj natančen met! Ploščki so izdelani iz posebne gume,  ki se v celoti reciklira. Guma je posebej izbrana zato, da omogoča prožnost in visoko trenje za kar najboljši oprijem ploščka ob pristanku (brez odboja). Primerni so za igranje na betonu, asfaltu, travi, keramiki, parketu, laminatu, pesku, lesu, parketu…kjerkoli. Ovojna embalaža vsebuje osnovna pravila igranja v slovenskem in angleškem jeziku. Ploščki se kompaktno shranijo na priročno držalo.  Z le 0,68 kg  in majhnim obsegom (15x12x10cm) je igra enostavna za prenašanje …vedno s teboj!

Igra ima ogromno prednosti:

  • združuje ljudi
  • povezuje generacije (vnuk igra z dedkom, mama s hčero, prijatelj s prijateljem, itd..)
  • spodbuja prijateljstva
  • spodbuja in izboljšuje koncentracijo, 
  • omogoča taktično razmišljanje, 
  • stiskanje gumijastih ploščkov sprošča,
  • izboljšuje koordinacijo prsti – roka -  oči


Instagram:
Fingerdisc game

EAN: 3830036289073

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki