Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Alpina čelada Apax JR MIPS rumena 51-56 cm

Cena z DDV: 94,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 94,99 €

1
Trgovina Kakadu
3
Skladišče

Opis:

Zelo zračna in kvalitetna čelada, ki je ob odlični funkcionalnosti ter enostavni uporabi, tudi precej lahka. Robovi čelade so dodatno zaščiteni s tehnologijo Edge Protect. Ima tudi veliko zračnih odprtin, kar preprečuje pregrevanje glave v bolj vročih dneh.

Čelada je primerna za obseg glave 51-56 cm.

Več informacij spodaj.

Več podatkov

Lastnosti:

Nizka teža je možna zaradi Inmold tehnologije, ki združuje zunanjo trdo školjko z notranjim Hi-EPS delom.  Čelada je opremljena tudi s sistemom MIPS. Sistem MIPS je tanek sloj plastike, vgrajen na notranji strani školjke čelade z nizkim trenjem, ki omogoča drsno gibanje od 10 do 15 mm v vseh smereh. Študije kažejo, da to zmanjša nekatere rotacijske sile, ki se prenašajo v možgane med stranskimi padci. Veliki zračniki so osnova za dobro zračnost čelade, Run System Ergo Flex MIPS pa poskrbi za optimalno prileganje čelade.  
  • Mreža za muhe - zaščitna mreža proti mrhovini
  • MIPS: večsmerni sistem zaščite pred udarci je tehnologija, ki zmanjšuje rotacijske sile, ki jih povzroči padec ali udarec v glavo. 
  • Edge protect: zaščitni sloj, zaradi katerega je čelada bolj odporna na zlome in praske ter nudi dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi ob pogosti uporabi.
  • HI-EPS: Notranji kalup čelade Alpina je izdelan iz HI-EPS (ekspandibilnega polistirena). Ta material je sestavljen iz mikroskopskih zračnih prostorov, ki učinkovito absorbirajo sile, ki nastanejo ob udarcu.
  • Inmold Tec: Pri čeladah INMOLD se notranja plast pod visokim pritiskom in toploto spremeni v peno in prilepi pod zunanjo plast. Ker sta notranji in zunanji del popolnoma povezana, so čelade INMOLD izjemno stabilne in zelo lahke. Poleg tega zagotavljajo bistveno večjo varnost kot točkovno lepljene čelade.
  • KERAMIČNA LUPINA: ime za zunanjo lupino vseh čelad Alpina, izdelanih s postopkom Inmold. Je tanek, lahek material, ki je izjemno odporen na udarce in praske, vsebuje UV stabilizatorje in je antistatičen.
  • Run System Ergo Flex + - vrtljivi gumb na zadnji strani glave omogoča enostavno prilagajanje velikosti čelade glavi in tako zagotavlja popolno prilagajanje in varnost.
  • ERGOMATIČNOST: neštetokrat preizkušena zaponka se uporablja na vseh čeladah Alpina. Večstopenjska nastavitev, ki jo lahko upravljate z eno roko. Poleg tega se zaponka v primeru nesreče ne more sama odpeti.
  • Y-SPONKA: Y-sponka povezuje sprednji in zadnji pas pod ušesi. Ko je sponka odpeta, lahko enostavno premaknete položaj trakov in naredite natančne nastavitve. To omogoča optimalno prileganje čelade.
  • Teža čelade 298g
  • 14 prezračevalnih odprtin zagotavlja idealen pretok zraka v notranjost

Nameščanje čelade

Prosimo vas, da za optimalno zaščito čelado namestite po naslednjih korakih:

  • Namestite čelado na glavo in odprite mehanizem za delitev paščkov.
  • Paščka na novo namestite tako, da se združita tik pod ušesom. Paščka ne smeta prekrivati ušes. Zaprite mehanizem za delitev paščkov.
  • Pašček pod brado namestite tako, da je tako tesno, kot tudi udobno ob bradi. Zaponka ne sme biti neposredno pred brado. Dolžino paščka lahko regulirate na zaponki. Zaprite zaponko.
  • Nastavite kolešček na zadnji strani glave glede na obseg otrokove glave. Čelada se mora tesno in hkrati udobno prilegati otrokovi glavi. Za nudenje optimalne zaščite mora čelado prekrivati čelo, ne sme biti preveč potisnjena na zadnji del glave. 

Opozorilo

Ta čelada je namenjena izključno kolesarjenju, vožnji s skiroji, kotalkami, rolkami in poganjalci. Ni primerna za smučanje, plezanje, jahanje ali za vožnjo z motornimi kolesi. Čelade ne smejo uporabljati otroci pri plezanju ali drugih aktivnostih, pri katerih obstaja nevarnost zadušitve ali obešanja, če se otrok zagozdi s čelado. Iz tega razloga otroci čelade ne smejo uporabljati na igriščih in še posebej ne na plezalnih lestvah.

EAN: 4003692322432

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki