Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Igralne karte Enka

Cena z DDV: 8,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 8,99 €

Trgovina Kakadu
Skladišče

Opis:

Popestrite si družaben večer z barvitimi in priročnimi kartami Enka. Igra združuje hitrost, natančnost in zabavo za vse generacije. 

Število igralec: 2 - 8

Priporočeno za otroke starejše od 5 let. 

Več informacij spodaj.

Več podatkov

Pravila igre:

Vsak igralec dobi 6 kart, ostale karte postavimo na sredino mize, vrhnjo karto pa obrnemo s pravostranjo navzgor. vsak igrales, ki je na vrsti, odloži eno karto. Če odgovarjajoče karte nima, vzame s kupa na sredini eno karto. Če tudi ta ni ustrezna, nadaljuje igro naslednji igralec. 

Igralec lahko odloži karto takrat, ko ima karto enake barve ali pa karto, ki sicer nima enake barve, ima pa enako številk kot karta, ki je obrnjena s pravo stranjo navzgor. primer: Če je na vrhu kupa modra 4, lahko igralec odloži katerokoli modro karto ali pa karto katerekoli barve s številko 4. 

Posebne karte:

1. STOP: če je zadnja karta na kupu npr. rdeča, lajhko odložimo rdečo karto STOP. Igralec, ki je na vrtsi za nami, ne sme igrati in igro nadaljuje naslednji igralec.

2. NAZAJ: če igralec odloži karto NAZAJ, se igra obrne v nasprtno smer.

3. VZEMI 2: igralec, ki je naslednji na vrsti, mora vzeti 2 karti, ne sme pa nobene odložiti.

4. MENJAJ BARVO: To karto lahko igralec uporabi kadarkoli namesto katerekoli karte in izbere barvo, ki mu najbolj ustreza. Naslednji igralec mora igrati z barvo, ki jo je določil pred njim. 

5. VZEMI 4 IN IZBERI BARVO: To karto lahko položimo kadarkoli in izberemo barvo, ki nam najbolj ustreza. Naslednji igralec mora vzeti 4 karte s kupa, odložiti pa ne sme nobene.

6. VZEMI 5: Kadar položimo to karto, morajo vsi ostali vzeti s kupa 5 kart.

7. PRESKAKOVANJE: Igralec, ki je na vrsti, odloži npr. modro 4. Naslednji igralec, ki je na vrsti, mora odložiti ustrezno karto. Če ima kdo izmed igralcev enako karto, t.j. modro 4, jo lahko odloži. Če je pri tem hitrejši od tekmecev, prekine krog in igra se nadaljuje od njega naprej.

Konec igre:
Ko odložimo predzadnjo karto, moramo glasno reci ENA: Če na to pozabimo, moramo vzeti s kupa 1 karto. Igralec, ki odloži zadnjo karto, je zmagovalec. Ostali preštejejo vrednost kart, ki so jim ostale v rokah. Končni zmagovalec je igralec z najmanj točkami.

Vrednost kart:

STOP - 30 točk

VZEMI 2 - 30 točk

NAZAJ - 30 točk

MENJAJ BARVO - 30 točk

VZEMI 4 - 50 točk

VZEMI 5 - 100 točk

Vse karte s številkami so vredne toliko, kot je številka na karti.

Lastnosti:

Dimenzije: 14 x 44 mm

V skladu z 8. členom Poslovnika o delu Komisije za oceno igrač je  minister za šolstvo in šport dne 23. 11. 2006 podelil tej igrači znak “dobra igrača”.

Proizvajalec: Oblak igre d.o.o.
EAN: 3830005440047

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki