Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

ČL Družabna igra Carcassonne (slo)

Cena z DDV: 25,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 25,99 €

Trgovina Kakadu
Skladišče

Opis:

Založnik: Hans im Glück
Število igralcev: 2-5
Starost: 7+
Čas igranja: 30-45 min
Zahtevnost: lahka
Material: les, karton
Tip igre: kompetitivna

Več podatkov

Opis igre

Legendarna igra pri kateri postavljate ploščice in gradite srednjeveško francosko Carcassonne. Na ploščicah je lahko narisana cesta, mesto, samostan, travnik ali kombinacije omenjenih sličic. S postavitvijo meepleov (lesenih možicljev), ki jih lahko postavimo v vlogo vitezov, kmetovalcev, razbojnikov ali menihov, si prislužimo zmagovalne točke. Prejemnik prestižne nagrade Spiel des Jahres 2001.

Za otroke in odrasle

Pri tej igri igralci vzamejo in postavljajo ploščice, ki se morajo med seboj povezovati po določenih pravilih.  Igra ponuja nekoliko več prostora za taktično razmišljanje, zarad manjših dilem, ki nastanejo zaradi vedno drugače razporejenih ploščic, bo igra v zabavo tako odraslim kot tudi otrokom. Tekom igre se boste marsikdaj vprašali: "Ali naj postavim semkaj svojega zadnjega meepla?" ali "Naj postavim to ploščico in razširim svoje mesto ali naj jo priključim nasprotniku, da bo težje zaključil svoje mesto?" Kljub različnim možnostim se igra odvija hitro, zato se mlajši igralci ne bodo zlahka zdolgočasili, prav tako pa bodo osvojili osnove taktičnega razmišljanja.

Pravila igre

Igralec na potezi vzame ploščico in jo postavi ob drugo, ki je že odigrana. Igrana ploščica se mora povezovati z drugimi po določenih pravilih: travnik se mora stikati s travnikom, cesta s cesto, mesto z mestom, itd. Po postavitvi ploščice lahko igralec postavi na določeno območje tudi meepla - v mesto kot viteza, na cesto kot razbojnika, v samostan kot meniha, itd. Ko se gradnja nekega območja zaključi meeple prinese igralcu točke in se vrne v igralčevo zalogo.

EAN: 4001504482534

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki