Oddelki

Proizvajalci

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in prejmite kupon za 10% popusta ob naslednjem naročilu.

Družabna igra Codenames (slovenska izdaja)

Cena z DDV: 19,99 €


* Najnižja cena zadnjih 30 dni: 19,99 €

Trgovina Kakadu
Skladišče

Opis:

Codenames družabna igra (slovenska) - igralci se razdelijo v dve skupini in s pomočjo asociacij ugibajo pravilne besede. Vsako skupino vodi skrivni agent, ki edini ve, kje se agenti nahajajo, a to lahko soigralcem sporoči le prek tajnih imen in psevdonimov. Igra leta 2016!

Založnik: CGE
Število igralcev: 2-8+
Starost: 10+
Čas igranja: 15 min
Zahtevnost: lahka
Material: karton, les
Tip igre: tekmovalna

Več podatkov

Opis igre

Codenames je izšla leta 2015 in na spletni strani BoardGameGeek po mnenju skupnosti takoj postala najbolj priljubljena igra za zabave (na prvih mestih je prehitela igre Avalon, Time’s Up in Dixit). Je tako preprosta, da jo lahko igrajo vse generacije – svetujemo le, da za mizo sedite najmanj štirje igralci hkrati.

Pravila igre

Na mizo se postavi 25 kartic z različnimi besedami – del besed bo pripadal eni skupini, del besed drugi, nekatere bodo nevtralne, ena kartica pa bo smrtonosna, saj bo njen izbor pomenil takojšen konec igre in poraz za ekipo, ki jo bo izbrala. Obe skupini nato določita igralca, ki bo dajal namige v obliki asociacij. Te dve vodji ekip bosta edini vedeli, katera beseda pripada komu. Vsakič, ko je skupina na potezi, bo vodja ostalim članom skupine dal namig v obliki ene besede (ta pa seveda ne sme biti enaka nobeni besedi iz kartic) in številke. Številka bo pomenila, koliko kartic je povezanih z njegovim namigom, npr. »živali, 3!«. Ostali igralci morajo sedaj poskusiti izbrati pravilne kartice. Igra poteka toliko časa, dokler ena skupina ne uspe odkriti vseh besed, ki ji pripadajo, oz. dokler ena skupina po pomoti ne izbere kartice morilca.

Za otroke in odrasle

Igra Codenames je namenjena tako izkušenim kot manj izkušenim igralcem, blesti tudi kot družinska družabna igra z otroci nad desetim letom starosti.V ekipni povezanosti, ki bo naraščala iz poteze v potezo, ko boste uspešno ugibali, kaj je mislil vaš vodja ekipe in katere besede so prave. Prav tako je precej dober občutek, ko vam uspe zavesti nasprotnike, da po pomoti pokličejo vašega agenta, namesto svojega!

Šifra: DRCGE00031SLO
EAN: 8594156310394

Ocene kupcev (0)


Samo kupci, ki so kupili izdelek lahko podajo komentar o izdelku

Podobni izdelki